De ultieme gids voor het vergelijken van vluchten

Ontdek hoe je vluchten effectief kunt vergelijken en andere belangrijke factoren om te overwegen voordat je boekt. Bespaar geld en reis slim.

"Ontdek miljoenen vluchtmogelijkheden met slechts één klik!"

Waar vind je de goedkoopste vluchten?

Er zijn verschillende websites waar je goedkope vliegtickets kunt vinden, zoals deze Vlucht-ticket.nl, Skyscanner, Kayak,CheapTickets.nl en Momondo. Het is aan te raden om meerdere websites te vergelijken om de beste deal te vinden.

De beste dag om vliegtickets te boeken

De goedkoopste dag om vliegtickets te boeken is afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt. Wereldwijd, dus zonder rekening te houden met de bestemming, is boeken op vrijdag veruit het voordeligst, gevolgd door de woensdag. Zoek je naar een specifieke bestemming, kijk dan ook even naar de boekdagen per continent. Voor bestemmingen in Europa kun je het beste op donderdag of vrijdag boeken.

en gesloten envelop met een vliegtuig erop, symboliserend een reisnieuwsbrief.
Persoon die vliegticketprijzen op laptop vergelijkt.

Aanbevolen websites voor vliegtickets

Er zijn verschillende websites waar je vliegtickets kunt boeken, zoals deze Vlucht-ticket.nl, Skyscanner, Kayak, CheapTicket.nl en Momondo, en de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Het is aan te raden om meerdere websites te vergelijken om de beste deal te vinden.

Het ideale tijdstip om te boeken

Er is geen specifiek tijdstip om vliegtickets te boeken. Het is wel aan te raden om zo’n 4 tot 3 maanden voor vertrek te boeken voor de grootste kans op een goedkoop ticket. Wie pas later zin krijgt er even uit te vliegen dot er goed aan 9 tot 5 weken voor vertrek een vliegticket te boeken, dan komen de ‘bodemtarieven’ in zicht.

Wanneer zijn vliegtickets het duurst?

De duurste dag om vliegtickets te boeken is afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt. Wereldwijd, dus zonder rekening te houden met de bestemming, is Zondag de duurste boekdag. Zoek je naar een specifieke bestemming, kijk dan ook even naar de boekdagen per continent.

De beste tijd voor goedkope tickets

De beste tijd om vliegtickets te boeken is zo’n 4 a 4 maanden voor vertrek. Wie pas later zin krijgt er even uit te vliegen doet er goed aan 8 tot 5 weken voor vertrek een vliegticket te boeken, dan komen de ‘bodemtarieven’ in zicht.

Mythe: Last-minute boeken is altijd goedkoper

Dit is niet altijd het geval. Over het algemeen zijn vluchten goedkoper als je ze ver van tevoren boekt, maar soms zijn last-minute deals ook beschikbaar. Het is aan te raden om meerdere websites te vergelijken en flexibel te zijn met je reisdata om de beste deal te vinden.

Ben je klaar om de wereld te verkennen zonder je portemonnee te breken? Begin nu met vergelijken en zorg dat je de voordeligste vliegtickets scoort!