Met uw huisdier veilig o reis binnen de EU

Het veilig en zorgeloos reizen met uw huisdier binnen de EU vereist de nodige voorbereiding en kennis. Of u nu op vakantie gaat, verhuist of gewoon een buitenlands avontuur wilt, wij begeleiden u door de essentiële stappen en regelgeving.

Vlucht-ticket.nl

Essentiële Stappen voor Reizen met Huisdieren in de EU

Voorbereiding op de reis

Controleer de leeftijdsvereisten

Zorg ervoor dat uw huisdier oud genoeg is om te reizen. Bijvoorbeeld , voor reizen naar Nederland moet de hond of kat minimaal 15 weken oud zijn. Andere Eu-lidstaten kunnen variëren, dus controleere de specifieke vereisten per land.

Identificatie en registratie

Uw huisdier moet voor identificatie een microschip hebben en honden moeten ook geregistreerd worden als ze langer dan 3 maanden in Nederland blijven. Dit helpt bij het lokaliseren van uw huisdier mocht het verdwalen.

Gezondheid en veiligheidsprotocollen

  • Vaccinatie: Het is van vitaal belang dat alle vaccinaties van uw huisdier up-to-date zijn. Een rabiësvaccinatie is bijvoorbeeld een vereiste en moet minstens 21 dagen voor vertrekken  worden gegeven. Zorg ervoor dat alle vaccinaties correct zijn gedocumenteerd in het Eu-dierenpaspoort.
  • Andere gezondheidsmaatregelen: Voor bepaalde landen is een behandeling tegen lintwormen door de dierenarts verplicht voor honden. Wees op de hoogte van dergelijke specifieke vereisten om verrassingen te voorkomen.

Reistips voor eigenaren van bepaalde rassen