Handbagage en ruimbagage

wat je wel en niet mag meenemen

Wat mag er mee in ruimbagage?

Hier leest u alles wat u moet weten over wat u wel en niet kunt meenemen in uw koffer tijdens uw vlucht.

Bij het inpakken van uw koffer is het belangrijk om te weten wat er meer mag in uw ruimbagage. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan bij de security check.

Wat mag er mee in ruimbagage?

In uw ruimbagage mag u vrijwel alles meenemen, behalve verboden items. De lijst van verboden items is beperkt, maar wel belangrijk om te weten. Zo zijn explosieven, wapens, drugs en gevaarlijke stoffen verboden in uw ruimbagage.

Het is ook belangrijk om te weten dat er beperkingen zij voor vloeistoffen in uw ruimbagage. Vloeistoffen moeten worden verpakt in flesjes van maximaal 100 milliliter en in een doorzichtige plastic zak worden gestopt.

Verboden items in ruimbagage

Hieronder vindt u een overzicht van de verboden items in uw ruimbagage:

 • Explosieven en ontvlambare stoffen, zoals vuurwerk, dynamiet, benzine en gas
 • Wapens, zoals pistolen, geweren, messen en zwaarden
 • Drugs en verdovende middelen
 • Gevaarlijke stoffen, zoals chemicaliën, accu’s en giftige stoffen

Beperking voor vloeistoffen

Als u vloeistoffen in uw ruimbagage wilt meenemen, dan gelden er beperkingen. Vloeistoffen verpakt in flesjes van maximaal 100 milliliter en in een doorzichtige plastic zak worden gestopt. Per persoon mag er maximaal een liter aan vloeistoffen worden meegenomen.

Onder vloeistoffen worden onder andere verstaan:

 • Dranken, zoals water, frisdrank, sap en wijn
 • Toiletartikelen, zoals tandpasta, shampoo en deodorant
 • Vloeibare medicijnen

Wat mag er wel mee in ruimbagage

Er zijn tal van items die wel mee mogen in uw ruimbagage. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

 • Kleding en schoenen
 • Elektronica, zoals telefoons, laptops en camera’s
 • Boeken en tijdschriften
 • Souvenirs en cadeaus
 • Sportuitrusting, zoals tennisrackets en golfclubs

Handbagage regels op vluchten: wat mag wel en niet mee?

Vliegen kan een spannende ervaring zijn, maar het kan oo overweldigend zijn om alle handbagage regels te begrijpen. Of u nu voor de eerste keer vliegt of het gewoon een tijdje geleden is, het is belangrijk om te weten wat wel en niet is toegestaan in uw handbagage.

Vloeistoffen

Een van de meest besprekende regels voor handbagage is de beperking op vloeistoffen. Vloeistoffen zijn bijna altijd beperkt tot 100 milliliter of minder en deze moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter worden, geplaatst. Dit geldt voor alle soorten vloeistoffen, inclusief tandpasta, crème, lotion, gel en zelfs dranken zoals water en frisdrank.

Scherp voorwerpen

Scherpe voorwerpen, zoals messen en scharen, zijn over het algemeen niet toegestaan in de cabine. Dit omvat ook metalen bestek en naalden, die kunnen worden ingepakt in ingecheckte bagage, maar niet in handbagage.

Electronica

Elektronica zoals laptops, tablets en smartphones mogen in de handbagage worden meegenomen, maar er kunnen beperkingen zijn op de grootte en het aantal dat is toegestaan. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij, dus controleer altijd de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle apparaten volledig zijn opgeladen voordat u aan boord gaat, omdat u anders het risico loopt dat u ze moet achterlaten.

Eten en drinken

Eten en drinken is toegestaan in de cabine, maar er zijn beperkingen op wat u mag meenemen. Vloeistoffen zijn bijvoorbeeld beperkt tot 100 milliliter en er zijn ook beperkingen op het meenemen van fruit, groenten en vleesproducten.

Medicijnen

Medicijnen mogen in de handbagage  worden meegenomen, maar het is belangrijk om te controleren of er beperkingen van zijn voor de hoeveelheid en het type medicijn dat u mag meenemen. Het is oo een goed idee om een medisch certificaat of recept bij de hand te hebbe, vooral als u medicijnen meeneemt die onderhevig zijn aan beperkingen.

Andere items

Er zijn ook andere items die niet zijn toegestaan in de cabine, waaronder vuurwapens, explosieven, brandbare stoffen en sommige soorten sportuitrusting. Het is belangrijk om de regels van uw luchtvaartmaatschappij te controleren voordat u op reis gaat, om ervoor te zorgen dat u geen items meeneemt die niet zijn toegestaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Beste klant,

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van vlucht-ticket.nl! Als abonnee ontvang je als eerste het laatste nieuws over vluchten, exclusieve aanbiedingen en andere interessante informatie. We hopen dat je veel plezier zult hebben met het lezen van onze nieuwsbrief en dat we je snel kunnen helpen bij het boeken van je volgende vlucht.

Met vriendelijke groet,

Het team van vlucht-ticket.nl