Tips en tricks voor het vinden van goedkope vlietickets

De best tips en tricks voor het vinden van goedkope vliegtickets

Volg de volgende stappen bij het zoeken naar goedkope vliegtickets en u zult verbaasd zijn van de resultaten.

Boek vroeg, maar niet te vroeg

Het vinden van de middenweg tussen vroeg boeken en niet te vroeg reserveren is cruciaal voor het vinden van goedkope vliegtickets. Volg enkele tips gebaseerd op diverse bronnen.

 • Boek 6 tot 8 weken van tevoren: Volgens vlucht-ticket.nl is het doorgaans het voordeligst om vliegtickets 6 tot 8 weken voor vertrek te boeken, zelfs voor verre bestemmingen. 
 • Boek 8 weken van tevoren: Wij adviseren u om de goedkoopste vluchten gemiddeld 8 weken voor vertrek te boeken. Wij raden u aan om 4 tot 3 maanden van tevoren te boeken voor de grootste kans op een goedkope vluchten, maar 8 tot 5 weken voor vertrek komen de laagste tarieven in zicht.
 • Vermijd last-minute boekingen: Last-minute boekingen zijn vaak duurder, tenzij er sprake is van overcapaciteit, wat zelden voorkomt.
 • Boek voor het einde van januari/februari voor zomervakanties: Voor het hoogseizoen, is het verstandig om je vliegtickets voor het eind van januari of februari te boeken of reserveren. Vanaf dat moment stijgen de prijzen alleen maar.
 • Gebruik apps en websites voor prijsvoorspellingen: Apps zoals Hopper kunnen je helpen om te zien wat de prijs van een vliegticket gaat doen en wanneer je het beste kunt boeken. Deze analyseert historische gegevens en voorspellen prijsdalingen en stijgingen.

Get the best out
vlucht-ticket.nl

Wees flexibel met je reisdata

Felxibiliteit in je reisdata kan een aanzienlijke impact hebben op de kosten van je vliegtickets. Hier volgen enkele cruciale punten:

 • Flexibiliteit met reisdata: Het is van belang om flexibel te zijn met je reisdata. De prijzen van vliegtickets kunnen variëren afhankelijk van de dag van de week, de maand en het hoog- laagseizoen. Vliegen buiten de piekperiodes kan aanzienlijk goedkoper zijn.
 • Laagseizoen vliegen: Vliegen in het laagseizoen is meestal goedkoper dan het hoogseizoen. Dit komt doordat de vraag naar vluchten en accommodaties lager is, dat resulteert in lagere prijzen.
 • Vermijden van drukke periodes: Het vermijden van drukke  periodes zoals schoolvakanties, kerstvakanties en feestdagen, kan ook helpen om te besparen op je vliegtickets en accommodaties.
 • Dag van de week: De dag van de week waarop je vliegt, kan ook invloed hebben op de prijs van je vliegticket. Vaak zijn vluchten in het midden van de week goedkoper dan in het weekend.
 • Gebruik van prijs vergelijking websites: Het gebruik van prijsvergelijkers kan helpen om goedkope vluchten te vinden, door verschillende data en tijden te vergelijken.

Gebruik prijsvergelijkingswebsites

Het gebruiken van vergelijkingswebsites kan een effectieve manier zijn om goedkope vliegtickets te vinden en te boeken. Hier zijn enkel websites en de meest aanbevolen platforms met hun unieke kernmerken:

 • Vlucht-ticket.nl: focust zich op het aanbieden van een gebruiksvriendelijke zoekmachine om snel en gemakkelijk vliegtickets te vergelijken en boeken tegen transparante prijzen. Daarnaast biedt het aanvullende informatie en tips voor reizigers.
 • Skyscanner: Bekend om zijn uitgebreide zoekmogelijkheden, inclusief flexibele datums en prijzen.
 • Kayak: Verglijkbaar met Skyscanner, maar biedt vaak ook pakketdeals voor vluchten en accommodaties.
 • Momondo: Geprezen om zijn transparantie  als vlucht-ticket.nl bij het tonen van prijzen en opties van diverse luchtvaartmaatschappijen.
 • Expedia: Combineert vluchten met hotelreserveringen en biedt soms aantrekkelijke bundeldeals.
 • Andere platforms: Cheaptickets, Tix, Airfare wachtdog, Elizawashere, Kiwi bieden diverse zoekmogelijkheden en aanbiedingen, elk met zijn eigen unieke kenmerken.

Tips voor het gebruik van prijsvergelijkingswebsites

 • Blijf vergelijken: Het is van belang om meerdere websites te gebruiken om de goedkoopste deals te vinden. Geen enkele website is altijd de goedkoopste, het loont om verschillende opties te bekijken.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met je reisdata, bestemming en luchthavens. Dit kan je helpen om veel te besparen op je vliegtickets.
 • Nieuwsbrieven: Schijf je in voor nieuwsbrieven voordat je boekt. Dit kan extra besparingen opleveren.
 • Incognito modus en VPN:  Zoek online in een incognito browser of gebruik een VPN om te voorkomen dat websites je zoekgeschiedenis gebruiken om prijzen te verhogen

Stel prijsalert in

Het instellen van prijsalert kan je helpen om op de hoogte te blijven van prijsdalingen en aanbiedingen voor je gewenste vluchten. lees hieronder enkele tips:

 • Meerdere prijsalerts: Stel bij meerder websites prijsalerts voor verschillende luchthavens en datums om de beste deal te vinden.
 • Schakel prijsalerts uit na het boeken: Na dat je geboekt hebt, schakel dan je prijsalerts uit om geen onnodige meldingen te ontvangen.
 • Wees snel: Wees er snel bij om goedkope vluchten te boeken, want de aanbiedingen zijn vaak snel uitverkocht.
 • Gemak: Door prijsalerts in te stellen, hoef je niet zelf constant te zoeken en zo mis je geen goede aanbiedingen meer voor je gewenste vlucht.

Boek via anonieme modus

Het boeken van vliegtickets via anonieme modus van je browser kan helpen om de prijs van je vliegticket laag te houden. Hieronder zijn de belangrijkste:

 • Voorkom prijsverhogingen door cookies: Wanneer je in de incognito modus zoekt, worden je gegevens niet opgeslagen. Dit voorkomt dat websites hun prijzen verhogen op basis van je zoekgeschiedenis. Websites kunnen namelijk detecteren wanneer je meerdere keren naar dezelfde vlucht zoekt en de prijs verhogen omdat ze aannemen dat je geïnteresseerd bent eb waarschijnlijk zult boeken.
 • Gebruik van VPN voor extra anonimiteit: Naast de incognito modus kun je ook een VPN gebruiken om volledig anoniem te blijven surfen. Een VPN verbergt je IP-adres en laat je surfen alsof of je in een andere land bent, dat kan soms resulteren in lagere prijzen voor vliegtickets en hotels. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het land.
 • Hoe incognito modus te gebruiken: Elke browser heeft een incognito modus. In Google Chroom en Microsoft Edge kun je deze modus openen via de drie puntjes rechtsboven in de browser en kies voor een ‘Nieuwe incognito venster’. In safari op iOS-apparaten kun je onderin de browser op tabbladen tikken en vervolgens op ‘Privé ‘ om een nieuwe incognito tabblad te openen.
 • Boek direct bij de luchtvaartmaatschappij: Hoewel je via prijsvergelijkingssites kun zoeken, wordt aangeraden om uiteindelijk rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Dit kan soms goedkoper uitpakken en biedt meer zekerheid.

Probeer nabijgelegen luchthavens als alternatief

Het gebruiken van alternatieve luchthavens kan een effectieve manier zijn om goedkope vliegtickets te vinden en te boeken. Hieronder lees je een aantal belangrijke punten:

 • Beperk je niet tot één luchthaven: In plaats van vluchten te zoeken vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven te zoeken, kan het voordeliger zijn om te vertrekken vanaf een wat verder gelegen alternatieve luchthaven. De extra reistijd of kosten kunnen opwegen tegen de besparing op vliegtickets.
 • Alternatieven luchthavens voor Schiphol: Reizigers uit Nederland kan Weeze Airport in Duitsland een goedkoper alternatief zijn voor Schiphol Amsterdam. Vliegtickets vanaf Weese zijn vaak goedkoper. Nadelen zijn de wat verdere ligging en minder bestemmingen.
 • Andere alternatieve luchthavens:  Voor inwoners van het oosten van België of zuiden van Nederland, kijk naar luchthavens als Düsseldorf, Keulen of Eindhoven Airport als mogelijke alternatieven met vaak betere prijzen.
 • Verschillende aan en vertrek luchthavens: Bij sommige websites zoals vlucht-ticket.nl en Kiwi.com geven je de optie om aan te komen en te vertrekken op verschillende luchthavens binnen dezelfde stad of regio. Dit kan de goedkoopste vluchtcombinatie opleveren.
 • Meerder bestemmingen: Met tools als  de ‘Nomad’ functie van Kiwi en de meerdere bestemmingen van vlucht-ticket.nl kun je meerdere bestemmingen invoeren en laat het systeem de goedkoopste vluchtcombinatie zoeken, mogelijk via alternatieve luchthavens.

Wil je meer weten over alternatieve luchthavens? klik hieronder

Meld je aan voor nieuwsbrieven en loyaliteitsprogramma's

Met het aanmelden voor nieuwsbrieven en loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen, vergelijkingswebsites en reiswebsites kan je helpen om op de hoogte te blijven van speciale aanbiedingen en kortingscodes. 

 • Ontvang speciale aanbiedingen: Luchtvaartmaatschappijen sturen regelmatig speciale aanbiedingen en kortingscodes naar hun abonnees.
 • Loyaliteitsprogramma’s: Frequent flyer programma’s kunnen voordelen opleveren zoals gratis je vliegticket upgraden na het sparen van voldoende mijlen. Deze programma’s zijn vooral nuttig voor frequente reizigers.

Gebruik verschillende valuta's

Het gebruiken van een andere valuta’s kan je helpen om geld te besparen bij het boeken van vliegtickets. Hieronder enkele tips:

 • Controleer prijzen in verschillende valuta’s: Soms is het goedkoper om vliegtickets te boeken in een andere valuta. Controleer of het voordeliger is om in een andere munteenheid te betalen.
 • Gebruikt van VPN: Gebruik een VPN om je locatie te veranderen en vergelijk prijzen in verschillende lande. Dit kan soms resulteren in lagere prijzen.

Controleer budgetmaatschappijen

Budgetmaatschappijen bieden vaak goedkopere tickets aan. Check hieronder enkele punten om in gedachten te houden±

 • Extra kosten: Wees voorbereid op extra kosten voor bagage en andere services. Deze maatschappijen bieden vaak goedkopere prijzen voor vliegtickets, maar rekenen extra’s voor stoelkeuze en bagage.
 • Vergelijk prijzen: Vergelijk de totale kosten, inclusief extra kosten met de prijzen van reguliere luchtvaartmaatschappijen om te zien welke optie het voordeligste is, gebruikt vlucht-ticket.nl om dit te controleren.

Boek enkele reizen

Het boeken van enkele reizen in plaats van retourvluchten kan soms voordeliger zijn. Hier zijn enkele voordelen:

 • Flexibiliteit: Het biedt meer flexibiliteit omdat je terugvlucht niet gebonden is aan dezelfde luchtvaartmaatschappij.
 • Prijsvergelijking: Vergelijk de kosten van enkele reizen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen om de goedkoopste vliegticketcombinatie te vinden.
 • Open Jaw tickets: Overweeg om Open Jaw tickets te boeken, waarbij je naar een luchthaven vliegt en vanaf een andere luchthaven terugkeert. Dit kan voordeliger zijn en bespaart je tijd en geld, vooral als je meerder bestemmingen wilt bezoeken.

Door deze tips te volgen, kun je vaak aanzienlijk besparen op je vliegtickets en zo je reiskosten verlagen. Goede reis!