Suriname

Bestemming
Suriname

Ontdek de beste bestemmingen en plan uw volgende reis naar dit prachtige land

Paramaribo

De hoofdstad van Suriname is een prachtige mix van historische gebouwen, moderne architectuur en een levendig cultuur. Bezoek Fort Zeelandia, het Surinaams Museum en maak een wandeling langs de historische Waterkant.

Brownsberg

Dit natuurpark is gelegen op een berg en biedt adembenemende uitzichten over het regenwoud en het Brokopondostuwmeer. Maak een wandeling door het park en ontdek de rijk flora en fauna.

Galibi

Dit dorpje is gelegen aan de monding van de Marowijnerivier en staat bekend om de zeeschildpadden die hier elk jaar hun eieren leggen. Bezoek een schlidpadden reservaat en zie deze majestueuze dieren van dichtbij.

Berg en Dal

Dit eco-resort is gelegen aan de Surinamerivier en biedt tal van activiteiten zoals ziplining, kajakken en wandelen in het regenwoud. Maak een dagtrip naar de nabijgelegen jodensavanne, een voormalige joodse nederzetting.

Commewijne plantages

Dit gebied is rijk aan historische plantages die in de 17e en 18e eeuw werden opgericht door Nederlandse kolonisten. Bezoek de plantages en leer meer over de geschiedenis van Suriname. 

Raleighvallen en Voltzberg

Dit natuurgebied is gelegen in het centrale regenwoud van Suriname en biedt spectaculaire uitzichten en watervallen. Maak een meerdaagse trektocht door het gebied en ontdek de ongerepte natuur.

Bigi Pan

Dit is een van de grootste wetlands in Suriname en biedt een thuis aan tal van vogels en andere dieren. Maak een boottocht door het gebied en ontdek de rijke biodiversiteit.